Stress og uro i kroppen kan lede til dårlig nattesøvn – her er løsningen

Stress, urolighed og bekymringer kan komme til at plage os alle sammen, og ofte kommer disse ting til at gå ud over vores nattesøvn. Alt for mange danskere døjer med søvnbesvær hver eneste nat, og en af årsagerne er, at vi simpelthen er alt for stressede.

Det kan nemlig være rigtig svært at afstresse efter en lang dag med masser af udfordringer. Når man endelig rammer puden om aftenen og skal til at lukke øjnene, så kan det føles helt umuligt at berolige kroppen.

Så hvad er formlen for den gode nattesøvn? Der findes en lang liste af tips og tricks, og en af dem er at bytte din normale dyne ud med en kugledyne. Og hvordan skal en kugledyne hjælpe dig med at sove bedre? Vi har svarene til dig i denne artikel.

Afstress kroppen under en kugledyne

En kugledyne ligner en fuldkommen normal dyne, men i stedet for at være fyldt med dun, så er den fyldt med små glaskugler. Disse glaskugler giver dynen mere vægt. En normal dyne vejer ca 1-2 kg, hvorimod en kugledyne kan veje helt op til 13 kg.

Så hvad gør den ekstra vægt godt for? Det er faktisk rimelig simpelt. Når vi lægger et øget pres på vores krop, så beroligere vi nervesystemet. Vores hjerne sender signaler ud i hele vores krop og fortæller den, at nu er det tid til at slappe af.

En kugledyne kan for eksempel sammenlignes med at få et stort kram. Når vi føler os urolige eller stressede, så kan det virke beroligende at få et stort trygt kram, fordi vores krop udsættes for et pres.

Sov bedre med ro på nerverne

En af grundene til at mange lider af søvnproblemer er, at de ikke kan finde ud af at afstresse kroppen. Det kan afhjælpes med en kop te, et varmt bad eller måske en god bog. Hvis du synes, at du har prøvet alt, men du kan stadig ikke finde ro om aftenen, så giv det et forsøg og sov roligt med en kugledyne.

En kugledyne giver ro på nerverne, så du kan komme helt ned i gear. Du behøver ikke kun bruge kugledynen om natten, du kan også lægge dig under den, hvis du har brug for en middagslur eller, hvis du gerne vil slappe af til en god film på sofaen.